Endelig gift! :-)

Endelig gift! :-)
23. febrauar 2008 - dagen for den STORE festen.

mandag 30. juli 2007

Det er kommet mange oppdateringer og ....

...flere vil det komme. Men stort sett ikke mer enn en oppdatering pr. uke. Det kan derfor være lurt å klikke seg inn på Blogg-arkivet for å raskere se hva som er lagt ut. Du finner det litt lenger ned i høyre marg.

Dersom dere lurer på noe og kanskje vil diskutere noe vedr. selve reisen, billettbestilling, e.l., ikke nøl med å prate med oss. Vi bistår gjerne i den grad vi kan.

Se ny og nyttig info under!

For dere som reiser med barn

(eller tenker på det)

Si i fra at dere reiser med små barn på forhånd, så får dere kanskje setene best egnet for barn (helt foran, eller ved nødutgangen). Når barnet er under to år, reiser det gratis på fly. Det er den gode nyheten. Den dårlige, er at barnet må sitte på fanget til en voksen. Sitter barnet på fanget ditt, vil du ikke selv få mulighet til å spise. Noen fly har seter der foreldre med små barn kan sitte og ha litt bedre plass enn andre passasjerer. Undersøk dette på forhånd. Er du riktig heldig har flyet flere seter ledig, og du kan beslaglegge flere seter selv om du bare betaler for ett. Dersom det er mulig, bestill gjerne en babybag på flyet (for de under to år).

Løse og ledige klær er mer komfortabelt og gjør det lettere for ungene å sovne. Eks. joggedress, eller lignende. Det er deilig å lufte tærne, så ta av skoene med en gang dere kommer om bord og har satt dere ned! Det er greit å ha ett par sko på seg som er lette å ta av og på (eks. Crocs). Tykke sokker er også greit å ha på/med, da det kan bli litt kjølig på tærne om kvelden/natta.

La barnet sutte på en flaske eller tygge tyggegummi når flyet lander og letter, for å unngå at det får vondt i ørene av lufttrykket. Ta med nesespray i tilfelle barna får trykk i ørene. Spray ett nesebor av gangen, og la barna hvile hodet på samme side en stund, slik at væsken trekker inn i øregangen og løser opp.

Ikke gi ungene for mye godteri og brus på flyet. Da blir det turbobarn, ikke bare turbo-jet.

Ta med tegnesaker, yndlingsbøker og -leker. Mange flyselskaper viser tegnefilmer på tv'en.

Er barna kresne, pass på å ta med noe kjeks, frukt eller annen mat du vet de spiser. Noen drikker man kjenner igjen på alle fly til Chile er vann, cola og juice.

I Chile.

Barns hud er mer sårbar enn voksnes. De bør helst holde seg i skyggen. Skyggelue og lette klær stenger sola ute. Soldrakter eller UV drakter er å anbefale. Disse fås kjøpt på nettet og i enkelte barneklærbutikker.

Bruk solkrem med høy faktor, men ikke klin på for mye. Solkrem tetter huden, og gir lett soleksem og sørger også for at barnet føler seg varmere. Ta med aloe vera gele som kan smøres på huden dersom barna blir brent.

Ta på badesko på barna dersom strendene har skarpe steiner.

Pass på at ungene får nok å drikke. Og gjerne litt salt chips til, for å hindre dehydrering. Tørstedrikken bør være flaskevann, ikke brus. Brus hjelper dårlig mot dehydrering.

Pass på at all mat er nylaget, og at kjøttet er gjennomstekt. I Chile finnes alle typer barnemat fra for eksempel kjente merker som Nestlé. Men, i og med at tilsetningstoffene kan være ulike kan det hende at barna reagerer mot dem i begynnelsen. Derfor; ta med mat til de første dagene og noen pakker med grøt. Det beste er om barnet spiser samme mat som deg. De fleste restauranter tilbyr også barnemenyer og i tillegg så er de veldig hjelpsomme når det gjelder barn. Vær forsiktig med iskrem, salater og annen "ubehandlet" mat.

Skulle uhellet være ute, og barna får diaré, så anbefales det ikke å gi dem medisin som Imodium. Gi dem GemCollet, eller en annen type ORS (oral rehydration salt).


For sikkerhets skyld og ellers.

Ta med et reiseapotek med i hvert fall pyrisept, bomull, plaster, desinfiserende sårsalve, smertestillende, nesespray, Gem Collet og aloe vera gele. Spør fastlegen om råd til å sette sammen ett lite reisesett. Selv om Chile har apotek på hvert eneste hjørne så er det ikke sikkert at du får tak i akkurat det du trenger. Skaff reiseforsikring som gjør at dere får sykehusbehandling skulle uhellet være ute. Chilenske sykehus er ganske avanserte og har mye av det du finner på ett norsk sykehus.

Hold ungene unna alle dyr. Det gjelder spesielt hunder og katter. Dyrene som man finner på gata i Chile har ofte lopper. I tillegg er mange av dem litt hissige så det lønner seg og holde seg unna.

Lett barnevogn – Ikke ta med den største barnevogna. Det finnes ingen rutebusser i Chile der dere får den med. Det beste er å ta med seg en sportsvogn eller en annen lett vogn som kan pakkes enkelt sammen. I tillegg er taxiene ikke veldig barnevognvennlige.
Pass - Barns pass har kort gyldighet, sjekk utløpsdato i god tid.

Ellers – det finnes barn i Chile også og de lever i beste velgående. ;-)